18:30

Unbyns IF

Referat: Luleå SK2 - Unbyns IF

Svår bortamatch mot LSK på Hertsön.
Vi startar med Humlan i mål, backlinje med Walle, Aidan, Blurk och John. På mitten Simon, Kris med Bernsten framför. Bulan, och Mackan på kanterna med martin centralt. Avbytare Robbs, Levi, Lankan och Dilman.

Matchen börjar bra för oss med några raider och vi kan ledningen direkt i 7:e när Bernsten får tag i en boll och kan släppa till Bulan vars skott styrs till Mackan som kan lägga in den. Tyvärr får vi inte någon ordning på vårt passningsspel med mycket tekniska fel och svåra val. Dom har mycket boll och vi får försvara oss, vilket vi gör bra och dom har inte många farligheter trots mycket bollinnehav. Tempot är inte speciellt högt, vilket gör det lättare att försvara. Efter halva halvleken kan dom kvittera efter självmål när deras skott styrs på en av våra killar och ställer Humlan. Dom har några skott som Humlan kan avvärja på ett bra sätt. I slutet kan dom ta ledningen när deras kille knorrar in en frispark i krysset över muren - bara att ta av sig hatten!

I andra kommer vi ut med mer intensitet och bättre passningsspel. Nu kan vi spela oss fram och hota mer i djupet. Tyvärr går en inspark från oss rakt i gapet på deras kille som kan göra 3-1. Trots det så fortsätter vi trumma på (det är positivt), och skapar flera hörnor som dels Walle med framförallt Blurk får pannan på. i 87:e kan vi reducera då Martin nickskarvar till Walle som vickar sig förbi försvaret och sen målisen. Vi får en sista chans när Simon kommer ner på kortlinjen, men vi får inte slag på inspelet.

Första halvlek är inte mycket att hänga i julgranen, förutom Mackans premiärmål som vi väntat på.
I andra är vi mycket bättre. Pluspoäng idag till Humlan i mål som avstyr en hel del, Walle bra på backen och farlig framåt när vi trycker på. Bernsten gör ett bra jobb i första. Blurk och Aidan stabila i mittförsvaret. Alla höjer sig i andra efter en rätt blek insats i första.